اردوغان به دنبال تعادل در روابطش با پوتین و ناتو-راهبرد معاصر
ترامپ: دوست دارم ایران را موفق ببینم؛ فقط نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند جلالی: موافقتنامه جامع ایران و روسیه در سفر رئیس جمهور به مسکو امضا می‌شود واشنگتن‌پست: حماس از توافق پیشنهادی بایدن حمایت می‌کرد تا اینکه نتانیاهو خواسته‌های جدیدی را مطرح کرد بیانیه مهم حزب‌الله درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی: منتظر روز‌های آینده باشید عراقچی در بدو ورود به ترکیه: اکنون در منطقه درک مشترکی وجود دارد | مسائل باید مسالمت‌آمیز حل شود وزیر خارجه ترکیه: احتمال درگیری میان تهران و تل آویو بالاست پنتاگون: هیچ نقشی در عملیات ترور یحیی سنوار نداشتیم نماینده ایران در سازمان ملل: صدام را با وضع آشفته از سوراخ زیرزمینی بیرون کشیدند | شهید سنوار در میدان نبرد، با لباس رزم و نه در مخفیگاه به مقابله با دشمن پرداخت خطیب زاده: ما برنامه نظامی هسته‌ای را دنبال نمی‌کنیم | خویشتن داری در برابر اسرائیل دیگر کارساز نیست رویترز: ترامپ در حال زمینه‌چینی برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات در صورت شکست است نامه ایران به سازمان ملل درباره اتهامات تل‌آویو علیه تهران: حمایت ایران از گروه‌های مقاومت کاملاً مطابق با حقوق بین‌الملل است روایت هاآرتص از نحوه به شهادت رسیدن «یحیی السنوار» در رفح عراقچی از قاهره به استانبول رفت ارتش اسرائیل به حالت آماده باش درآمد عراقچی: مشورت‌های امروز در مصر بسیار سازنده بود

اردوغان به دنبال تعادل در روابطش با پوتین و ناتو

«درست چند هفته پیش، رجب طیب اردوغان اعتراض خود را نسبت به عضویت فنلاند و سوئد در ناتو کنار گذاشت – اقدامی که ولادیمیر پوتین را خشمگین کرد.»
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۱ - ۲۸ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 19
کد خبر: ۱۴۳۰۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه شب گذشته وارد تهران شد و قرار است برای گفت‌وگوهایی با همتای ایرانی خود و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه نشستی را برگزار کنند.

این سفر، روش سیاسی پیچیده و اغلب متناقض آقای اردوغان را برجسته می‌کند. ترکیه به عنوان عضوی از ناتو ظاهرا با اوکراین تحت حمایت اروپا متحد است. و یک تولیدکننده پیشرو پهپادهای ترکیه‌ای با افتخار پهپادهایی را می‌فروشد که نیروهای اوکراینی از آن‌ها در جنگ میان خود و روسیه استفاده کرده است.

اما همچنان، آقای اردوغان در سالهای اخیر به ولادیمیر پوتین نزدیک‌تر شده و روابطش را به عنوان یک میانجیگر میان رئیس‌جمهوری روسیه و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین حفظ کرده است و دو کشور را به برگزاری گفت‌وگوهایی با محوریت خارج سازی غلات از اوکراین جهت رفع مشکل جهانی کمبود غذا تشویق می‌کند.

اردوغان در دوران ریاستش از روابط پیچیده با کشورهای متعددی استفاده کرده است تا ترکیه را به بازیگری که نقش میانجیگر را در بحران کشورها دارد، بدل کند.

استاد سیاست خاورمیانه در دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی در لندن می‌گوید: درحالیکه سایر اعضای ناتو ممکن است ترکیه را گاها به عنوان عضو دردسرساز این ائتلاف تلقی کنند اما هنگامی که صحبت از همکاری با کشورهایی مثل روسیه و ایران در میان است، حضور ترکیه ارزش‌ساز می‌شود. و برعکس، آقای اردوغان از مجموعه وسیعی از روابط خارجی خود برای اهرم فشار علیه ناتو استفاده می‌کند.

وی افزود: این بخشی از تعادل‌سازی، مانور و بازی دوگانه او است. شما می‌توانید آن را به عنوان یک چرخش مثبت یا یک چرخش منفی تلقی کنید، اما این نوعی علامت تجاری سیاست خارجی اردوغان است.

اگرچه ترکیه عضوی از ناتو، ائتلاف تحت رهبری آمریکا است اما این کشور همچنان روابطش را با کشورهایی از جمله ایران حفظ می‌کند.

آلپر کاسکان، دیپلمات سابق ترکیه‌ای و یکی از اعضای ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی می‌گوید: مکان و موقعیت ترکیه‌ به این معناست که این کشور باید تعادلی را به عنوان کشوری در منطقه حفظ کند.

وی با بیان اینکه برخی از کشورهای غربی چنین روابطی را از جانب ترکیه "نگران‌کننده" می‌خوانند، افزود: این مسئله طبیعی و حق ترکیه است که روابط نزدیکش را با روسیه و ایران برای محافظت از منافع ملی حفظ کند و همچنین در عین حال مسئولیت‌هایی را به عنوان عضوی از ناتو برآورده کند.

این دیپلمات سابق ترکیه‌ای در پایان گفت: همزمان با اینکه متحدان غربی ما به خصوص ایالات متحده نگران این هستند که آیا ترکیه منافع جمعی را به اشتراک می‌گذارد یا خیر، این روابط و تماس‌های دوجانبه احتمالا نگرانی‌هایی را برمی‌انگیزد./ایسنا

کلمات کلیدی: اردوغان ترکیه
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار